Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Bőrfeszesítés az arcon és a testen - Dr. Goodwin

Bőrfeszesítés az arcon és a testen

Mit lehet tenni, ha zavar bőröd elveszett rugalmassága, feszessége? Milyen eljárásokat érdemes kipróbálni, hogy visszanyerd arcod régi kontúrjait? Mi a teendő egy nagyobb fogyás, esetleg terhesség után, ha a megereszkedett bőr nem reagál sem a sportolásra, sem a bőrfeszesítő krémekre?

Miért válhat szükségessé a bőrfeszesítés?

A kollagén a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, ami az izmok és csontok közötti ízületi szövetet alkotja. Szervezeted természetes módon termel kollagént, de az életkor előrehaladtával ennek a fontos fehérjének az előállítása visszaesik, a bőr pedig veszít a rugalmasságából. Ahogy a természetes kollagénszint csökken, fogyásnak indul a bőr mélyebb rétegeiben lévő természetes zsír mennyisége is, ami a bőr megereszkedését okozhatja.

Életmódbeli tényezők és a genetika is eredményezhetik a ráncok korábbi kialakulását. A bőr feszességének csökkenéséhez a következő tényezők is hozzájárulhatnak:

  • dohányzás,
  • túlzásba vitt napozás,
  • extrém súlycsökkenés vagy -növekedés, 
  • egészségtelen étrend sok feldolgozott élelmiszerrel.

Bőrfeszesítő házilag

Amikor a megereszkedett bőr otthoni gyógymódjairól olvasol, könnyen feltűnhet, hogy a legtöbb eljárás a megelőzésre összpontosít, és nem a folyamat visszafordítására. A fiatalos feszesség helyreállítására ugyanis az esztétikai és plasztikai sebészeti kezelések valószínűleg jóval hatékonyak lesznek. A bőrápolás természetesen ettől függetlenül fontos a megfelelő hidratáló, antioxidáns-tartalmú és sejtszabályozó krémek használatával csakúgy, mint a dohányzásról való leszokás, az egészséges táplálkozás és a fényvédő mindennapos alkalmazása. 

Bőrfeszesítő esztétikai kezelések az arcon

Műtéti beavatkozás nélkül is remek eredményeket lehet elérni az arc bőrének feszesítésével, ehhez pedig egyre több kezelés áll rendelkezésünkre tartós, azonnali hatással. 

Bio Nutri Lift kezelés

A Bio Nutri Lift kezelés visszaadja a feszességét elvesztett, dehidratált arcbőr kontúrjait, és ragyogó, friss megjelenést biztosít. A terápia során párhuzamosan kétféle anyagot juttatnak egy kanül segítségével a bőr alá keresztkötött és nem keresztkötött hialuronsavval, és számos értékes, tápláló vitaminnal, ásványi anyaggal és aminosavakkal.

A lézeres bőrfeszesítés

A lézeres bőrfeszesítés egy nem sebészeti, minimálisan invazív kozmetikai eljárás, ami segíthet csökkenteni a bőr öregedésének jeleit. A frakcionált lézerkezelés serkenti a kollagénképződést, a mesterséges hámlasztás pedig egy új, feszes és egészséges bőrréteg előállítására ösztönzi a szervezetet.

A lézeres bőrfeszesítő eljárásokkal leggyakrabban a következő testrészeket célozzák meg:

  • arc,
  • állkapocsvonal,
  • nyak, valamint
  • has.

Rádiófrekvenciás és mikrotűs eljárások

A rádiófrekvencia egy másik kezelési forma, amely a bőr mélyebb rétegeiben serkenti a fehérjetermelést a bőrfeszesítés érdekében, míg a mikrotűs kezelés apró tűszúrások segítségével fokozza a kollagéntermelést. A forradalmian új VIVACE kezelés pedig egyesíti a frakcionált lézer, a hagyományos rádiófrekvencia, az IPL és a dermaroller előnyeit, hogy a páciens bőrét simáva és feszessé varázsolja. 

Bőrfeszesítő eljárások a szépségért és fiatalságért.

Fogyás után megnyúlt bőr és megereszkedett has

A fogyást követően a bőr meglazulásához több faktor is hozzájárulhat:

Az időtényező. Általában minél régebb óta van valakinek túlsúlya, annál lazább lesz a bőre a fogyás után az elasztin és a kollagén elvesztése miatt.

A fogyás mértéke. A 40 kilós vagy annál nagyobb súlyvesztés jellemzően nagyobb mennyiségű megereszkedett bőrt eredményez a mérsékeltebb súlyvesztéshez képest.

Életkor. Idősebb korunkban már kevesebb kollagénnel rendelkezünk, így a bőrünk még inkább veszít a feszességéből fogyás után.

Genetika. A gének is befolyásolhatják, hogy a bőr hogyan reagál a súlygyarapodásra és a fogyásra.

Napozás. A túlzásba vitt napfürdőzés bizonyítottan csökkenti a bőr kollagén- és elasztintermelését, ami hozzájárulhat a bőr meglazulásához.

Dohányzás. A dohányzás a kollagéntermelés csökkenéséhez és a meglévő kollagén károsodásához vezet, ami laza, megereszkedett bőrt eredményez.

Megereszkedett bőr combon, fogyás után lógó bőr: mi segíthet?

A plasztikai sebészeti kezelések invazívabb lehetőségek a meglazult bőr feszesítésére nagy súlyvesztés után.

  • Hasplasztika műtét

A terhesség vagy a testsúly jelentős változása megnyújthatja a hasat körülvevő bőrt, így szükség lehet hasplasztika műtétre a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására. A beavatkozás altatásban történik, és körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe.

  • Complasztika műtét

A combplasztika egy olyan sebészeti eljárás, amelynek célja a comb feszesebbé tétele és megjelenésének javítása a combokon lévő bőrfelesleg miatt, amely megjelenhet a kor előrehaladtával, illetve terhesség vagy a jelentős súlycsökkenés miatt is. A beavatkozás során a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges bőrt a zsírszövettel együtt, méghozzá úgy, hogy a hegek rejtve maradjanak.

Szeretnél többet tudni kezeléseinkről? Olvasgasd blogposztjainkat, és látogass el hozzánk egy ingyenes konzultációra, ahol exkluzív környezetben a legjobb szakemberek állnak rendelkezésedre, hogy megfiatalítsanak.