Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
A szarkaláb eltüntetése fájdalom nélkül, mégis látványosan

A szarkaláb eltüntetése fájdalom nélkül, mégis látványosan

 

A szemünk az egyik első terület, amelyen az öregedés jelei mutatkoznak, ugyanis a bőr itt 40 százalékkal vékonyabb, mint az arc többi részén, amitől sokkal érzékenyebbé válik. Bár az úgynevezett szarkalábak, azaz a szemkörnyéki finom vonalak és ráncok teljesen normális jelenségnek számítanak, jelentkezésük mégis az egyik leggyakoribb korral járó probléma. Ha Téged is zavarnak, mutatunk pár tippet a megelőzésükre és kezelésükre. 

Szarkaláb a szem körül

Szarkalábaknak a szem körüli ráncokat nevezzük. Kialakulásuk annak köszönhető, hogy az öregedéssel a szem alatti, illetve a környező bőr veszít rugalmasságából, így hajlamosabb válik a ráncok kialakulására. A napfény és a környezetszennyezés okozta szabadgyök-képződés tovább ronthat a helyzeten. A szarkalábakat az idő múlásán túl még az apró izomösszehúzódásoknak is köszönhetjük, amelyek minden egyes arckifejezéskor bekövetkeznek.

Szemránc: a statikus és a mimikai ráncok

A ráncoknak két különböző típusa van: a mimikai és a statikus. A dinamikus vagy mimikai ráncok azok, amelyek az izomösszehúzódás során jelennek meg. Ha a szarkalábak elsősorban akkor látszanak, amikor mosolyogsz, akkor valószínűleg mimikai ráncaid vannak. A statikus ráncok az izomösszehúzódással erőteljesebben jellenek meg, de állandóan láthatóak, még akkor is, ha az arc nyugalomban van.

Mit tehetünk a szarkalábak ellen? 

Bár a pislogás mellőzése és a mosolygás beszüntetése nem megoldás, a szarkalábak kialakulását megelőzhetjük azzal, hogy megvédjük a területet a környezeti ártalmaktól, és megerősítjük a bőrt.

A szem alatti ráncok eltüntetése házilag

  • Mindig használj naptejet, ha pedig vízparton nyaralsz, többször is kend be magad, mert a fürdőzéssel lemosol valamennyi fényvédőt. 
  • Hidratáló szemránckrémeket is érdemes elkezdeni alkalmazni, amelyek olyan bevált összetevőket tartalmaznak, mint a niacinamid, a retinol és a C-vitamin. 
  • A hialuronsavat tartalmazó krémek szintén segíthetnek a bőr feltöltésében és a finom vonalak feltöltésében.

A szemránctalanítás házilag inkább megelőzésre szolgál, de a már kialakult ráncok ellen valószínűleg tartósabb megoldásokat lesz érdemes keresni. 

A szarkaláb eltüntetése injekciós esztétikai kezelésekkel

Számos beavatkozás szóba jöhet a szarkaláb eltüntetése kapcsán. A választott kezelés a ráncok mélységétől és az elérni kívánt eredménytől is függ.

  • Botulinum toxin (Botox)

A botox kezelés az arckifejezések során fellépő ismétlődő izomösszehúzódások által okozott ráncok kisimítására szolgál, és nagyon hatékony a szarkalábak esetében. Leginkább a 30-50 éves korosztály számára alkalmas, akiknek a ráncai még csak most kezdenek kialakulni. A botoxot egy kis tűvel közvetlenül az érintett területre fecskendezik, ami az izmok ellazulását okozza, csak azokat a szem körüli izmokat megcélozva, amelyek a szarkalábakat okozzák. 

Hogyan történik a szem alatti ráncok eltüntetése?

A szem alatti ráncok feltöltésére, illetve karikatöltésre, a sötét karikák eltüntetésére szintén remekül beválik a hialuron, amely már akár egy kezeléssel látványos megfiatalítja a szemkörnyéket. Mivel a neves svájci gyártó készítménye, a Teosyal Redensity II Eyes lidokaint, helyi érzéstelenítőt is tartalmaz, így a kezelés fájdalommentes.

Tipp: Ha szeretnél többet tudni az arcfeltöltésről, olvasd el A hialuronos arcfeltöltés menete és a kezelések típusai című cikkünket is bővebb információkért. 

szarkaláb eltüntetése

A mimikai ráncok eltüntetése gyorsan és hatékonyan

A frakcionált lézeres kezelés során alkalmazott mesterséges hámlasztás arra ösztönzi a szervezetet, hogy új, feszes és egészséges bőrréteget állítson elő. A lézeres bőrmegújítás remekül alkalmazható a szarkalábak esetében is, mivel több bőrréteget felmelegít, hogy serkentse a kollagéntermelést, ami elősegíti a szem körüli bőr simább, egyenletesebb bőr képződését. 

Homlokráncok eltüntetése

Mi válik be leginkább a homlokráncok ellen? A homlok botox népszerű kezelés, illetve a frakcionált lézeres eljárás is szóba jöhet. A legjobb megoldás mindig személyre szabott, mivel függ a ráncok mélységétől, az adottságoktól, a bőrképtől, illetve a kívánt eredménytől is. 

Ha a homlokráncok mellett az egész arcodon, nyakadon szeretnél változást elérni, az arcfiatalítás szálbehúzással minimálisan invazív alternatívát jelent egy arcplasztikához képest, szuper látványos megoldást kínálva a megereszkedett bőrre. Az orvosi minőségű biolifting fonalak hatása akár 1-1.5 évig is kitarthat. 

Haragos ránc eltüntetése

A mérges ránc, amely a szemöldökök között alakul ki az erőteljes mimikának köszönhetően, zavaróan hathat az arcon, így eltüntetése gyakori feladat a szépészeti eljárások sorában. Itt is a botox jelenti a jolly jokert, de számos más lehetőség is nyitva áll, ha szeretnéd visszakapni bőröd üdeségét. 

Bízd magad hozzáértő, biztos kezekre, mint amilyen a Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembergárdája, amely magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert plasztikai sebészekből áll, akik 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak kezeléseikre. Várunk ingyenes konzultációnkra exkluzív, gyönyörű környezetben, minőségi luxus- és pénztárcabarát alapanyagokkal, hogy élvezhesd bőröd életteli ragyogását!