Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
A homlokránc-eltüntetés bevált módszerei

A homlokránc-eltüntetés bevált módszerei

 

A homlokráncok és a finom redők az öregedés normális és elkerülhetetlen részei. A korral ugyanis mérséklődik testünk kollagéntermelése, ami hozzájárul a ráncok szembetűnőbb megjelenéséhez. Muszáj beletörődnünk az idő múlásába, vagy lehetséges némileg késleltetni a folyamatot? Megmutatjuk, milyen módszereket vethetünk be homlokránc-eltüntetés céljából. 

A homlokránc kialakulása

A kollagén egy természetesen előforduló fehérje, amely feszesen tartja a bőrt. Bár az öregedés csökkenti a kollagéntermelést a szervezetben, az olyan környezeti tényezők, mint a napozás és a cigarettafüst szintén károsíthatják a kollagénrostokat a szervezetben, ami felgyorsítja az öregedési folyamatot és ráncok kialakulását okozza.

A vízszintes vonalak és a bosszantó mérges ráncok kialakulásának másik bűnöse viszont egyszerűen az arcizmaink mozgatása. A homlokráncokat a homlokizom ismétlődő összehúzódása okozza, így azoknál, akik erőteljes mimikával rendelkeznek, élesebben és korábban jelennek meg a redők.  Emellett még a bőr elvékonyodása és rugalmasságának elvesztése, valamint a genetika is okolható a barázdákért. 

Homlokráncok ellen: visszafordítható a folyamat?

Bizonyos esetekben, ha a ráncok nem ültek bele még mélyen a bőrbe, teljesen visszafordítható a folyamat, viszont ha erősen bevésődtek, már nehezebb feladat a homlokránc-eltüntetés. Minél inkább megelőzzük a ráncokat, annál kevésbé valószínű, hogy később komolyabb problémákat okoznának. Ha proaktívan kezeljük az első megjelenő vonalakat, akkor megelőzhetőek az erőteljesebb redők. 

Ezért is fordul egyre több huszonéves páciens az esztétikai kezelésekhez, hogy elejét vegyék a maradandó barázdák kialakulásának. Persze ez nem jelenti azt, hogy olyan injekciós készítmények, mint a botox, ne járnának szembetűnő változással akár még mélyebb homlokráncok esetén is. 

Homlokránc-eltüntetés esztétikai kezelésekkel

  • A lézeres bőrfeszesítés szintén egy noninvazív eljárás, amely hatákonyan száll szembe a bőr öregedésének jeleivel. A frakcionált lézerkezelés serkenti a kollagénképződést, a mesterséges hámlasztás pedig egy új, feszes és egészséges bőrréteg előállítására ösztönzi a szervezetet.
  • A forradalmian új VIVACE kezelés egyesíti a frakcionált lézer, a hagyományos rádiófrekvencia, az IPL és a dermaroller előnyeit, hogy a páciens bőrét simáva és feszessé varázsolja. 

Homlok botox: a homlokráncok eltüntetése

Ha meg tudsz barátkozni a tűkkel, a botox kezelés és más neurotoxin-alapú injekciós készítmények, amelyek a bőr alatti izmok ellazításával operálnak, rendkívül hatékonyak a mimikai ráncok eltüntetésében. Az eredmény általában három-négy hónapig látványos, és ha a ráncok nem túl mélyek, a homlokráncok eltüntetése maximális sikerrel járhat.

A haragos ránc eltüntetése

Hogyan történik a mérges ráncok eltüntetése? A legnépszerűbb megoldás a botox, ami egy néhány percig tartó kezelés parányi csípő érzéssel. A kezelés hatása 5 nap múlva már látszódik, de nagyából két hétre van szükség a látványos eredményhez, ezért ha egy bizonyos eseményen szeretnénk a legjobb formánkat hozni, ehhez időzítsük a beavatkozást.

Tipp: Kíváncsi vagy a haragos ránc egyéb kezelési módszereire is, illetve szeretnéd tudni, hogy mit tehetsz, hogy megelőzd a homlokráncokat? Olvasd el a Glabella, a haragos ránc eltüntetése hatékonyan és gyorsan című blogposztunkat is. 

A homlok ránc már a huszonéves kor környékén is jelentkezhet.

Mit tehetünk mély ráncok ellen?

Ha egyszerre szeretnéd kezelni a bőröregedéssel kapcsolatos összes problémát, az arcplasztika segítségedre lehet abban, hogy visszakapd arcod régi feszességét és frissességét. Mivel ez egy jelentős beavatkozás, orvosod tüzetesen átbeszéli veled a technikai részleteket, illetve javaslatokat ad, hogy milyen technikai módszereket érdemes igénybe venni az optimális eredmény érdekében. 

A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont szakembergárdája magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert plasztikai sebészekből áll, akik 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak kezeléseikre. Várunk ingyenes konzultációnkra exkluzív, gyönyörű környezetben, minőségi luxus- és pénztárcabarát alapanyagokkal, hogy élvezhesd bőröd életteli ragyogását!