Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Kis Mell - Nagy Probléma? - Dr. Goodwin

Kis Mell – Nagy Probléma?

A kis mell okai és a mellnagyobbítás

Nagy gond, ha kicsi a ciciAhány nőtípussal, annyi féle női mellel találkozhatunk. Kis mell, nagy mell, kerek, hegyes, lapos…a mellbimbókról nem is beszélve! A kis mell esztétikailag lehet vonzó, a kismellű nők többsége azonban jóval több problémával küzd a hétköznapokban: nemcsak többet kell trükközni az öltözködéskor, de lelki problémákat is okozhat. Útmutató és segítség a kis mellekhez!

Jó, ha tudod, a mellméretet főként genetikai tényezők határozzák meg. Természetesen sok minden, főként élettani folyamatok és életmódbeli szokások is befolyásolják a mellek formáját és aktuális nagyságát. Az alap adottságain azonban véglegesen és látványosan csak a plasztikai sebészet tud változtatni mellnagyobbítással.

Miért van egyáltalán kis mell?

A válasz igazán egyszerű: csak! Igaz, hogy a mellek biológiai funkciója az utód táplálása, valójában semmiféle összefüggés nincs a szoptatás és a mellméret között. Az más kérdés, hogy a szoptatáskor a legkisebb mell is megnő, de ahogyan óriási mellekkel is élnek lányok, úgy a kis mellnek is ugyanolyan szerepe és létjogosultsága van. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kismellű nők nem frusztráltak!

Kicsi a mellem - szomorkodom. De van megoldás

A kis mellet örökletes tényezők okozzák, viselője egészséges és nem a visszamaradt fejlődés, vagy hormonhiány miatt maradt kicsi a mell. Kutatóknak sikerült 7 genetikai markert azonosítani, melyek a mellmérettel állnak nagy valószínűséggel kapcsolatban. Tehát ha a mell növelését szeretnéd természetes úton kiváltani, nem tehetsz semmit, hogy befolyásold a pici cicik méretét.

A mellek a végleges méretüket körülbelül a serdülőkor végére, nagyjából 17 éves korra érik el. A testsúly változása azonban életünk végéig hatással van a mellek méretére és formájára. A mellet zsírmirigy és tejmirigy építi fel, valamint a tejcsatornák és rendkívül szövevényes érhálózat borítja. Izom egyáltalán nincs a mellekben, az úgynevezett Crupa-szalagok (vékony és rugalmas rostokból állnak) szövik át, melyek a bordákról indulnak és összefonódnak a mell izomzattal.

Mi befolyásolja a mellek méretét?

Fogamzásgátló tabletta

A fogamzásgátló tabletta szedése mellett előfordulhat, hogy a kis mell kis mértékben megduzzad. A változás azonban nem jelentős és nem is fordul elő mindenkinél, nem érdemes tehát kizárólag a mell növelése miatt elkezdeni szedni, csak fogamzásgátlás miatt.

Testsúly változása

A testsúly változásával egyenes arányban változik a mellméret is. A hízás – és a fogyás – üteme az egyes testtájakra nem mindenkinél azonos sorrendben jelentkezik! Egyesek a mellükre híznak először, mások mindenhol kikerekednek, a mellük pedig nem nő egy picit sem. Ugyanez igaz a fogyásra is, sok nő a melléből fogy először. Tehát ha sokat eszünk, akkor sem lesz nagyobb a mellünk, vagyis mindenünk nagyobb lesz, és az is lehet, hogy a mellünk pont nem…

Terhesség, szoptatás

Mell mérete nagyon is számítAmi biztos, hogy terhességkor és szoptatáskor minden nőnek valamilyen mértékben megnőnek a mellei. A tejmirigyek laktálnak, megduzzadnak és az egész mell, beleértve a mellbimbókat is érzékenyebbé válik. Ez az állapot egészen a szoptatás befejezéséig tart.

A mell méretének a változása sajnos nyomot hagy a mellek állapotán. A szoptatás után a mellek visszanyerik eredeti méretüket, a kötőszövet, a bőr azonban megsínyli a változásokat. Szerencsére a mellplasztika ma már rutin műtét és a leggyakoribb plasztikai beavatkozás.

Menstruációs ciklus

A mell mérete cikluson belül is változik. Vannak, akiknél jelentős a mell növekedése a menstruációt megelőző napokban, de általánosságban elmondható, hogy szinte minden nő tapasztalja a mellérzékenységet és a mellek feszülését.

Mitől nő a mell?

Megjelenésünk, külső adottságaink elfogadása a kiegyensúlyozott és boldog élet egyik alapja. Az egészséges énképhez azonban hozzátartozik, hogy szépnek és kívánatosnak érezzük magunkat. Van, amin természetesen nem tudunk változtatni, például a magasságunk, de van, amire létezik megoldás. Ilyen a mell mérete és formája is.

Számos néphiedelem létezik ugyan a kis mell növelésével kapcsolatban, az igazság azonban az, hogy a mell méretét megnövelni természetes úton nem lehetséges. A plasztikai sebészet azonban tökéletes megoldást nyújt a női mell hiábinak korrigálására, vagy a számunkra tökéletes mell megalkotására. Mi az tehát, amitől nem lesz nagyobb a kis mell?

Torna

A tornával nemcsak az egészségünkért tehetünk, de a mellek tartásán és feszességén is javíthatunk. Ugyan a mérete nem lesz nagyobb, de a mellek megereszkedése edzéssel lassítható. Véglegesen azonban ez sem visszafordítható folyamat.

Étrend

Nem létezik olyan étrend, vagy gyógyszer, amellyel meg lehet növelni a mellek méretét. Nagyon sok készítmény alapoz a kis mellel élő nők problémájára és kisebbségi érzésére, ezek a szerek azonban hatástalanok a mellnagyobbításra. Kizárólag plasztikai sebész segíthet a mell növelésében.

Masszázs

A masszázs jótékony az egész test számára, különösen ha tapasztalt és szakmailag felkészült ember végzi. Tévedés azonban, hogy a mellek masszírozás hatására nagyobbak lesznek! Szebbek és egészségesebbek lehetnek, hiszen javul a mellek vérkeringése, megfelelő olajos masszázs esetén pedig a bőr is szép és rugalmas lesz, a kötőszövetek állapota is javulhat. A mell mérete azonban nem fog változni a masszázstól.

Gyógynövények

Nagyon sok fajta gyógynövényt árulnak, amelyek a mell növelését ígérik. Akinek kis melle van pedig tudja, hogy szinte bármennyi pénzt áldozna arra, hogy csak egy kicsit nagyobbak legyenek a mellei. Az úgynevezett fitoösztrogéneket tartalmazó gyógynövények (édeskömény, görögszéna, stb) a szervezet hormontermelését és hormon egyensúlyát befolyásolják.

Az ösztrogén és progeszteron szint emelésével azonban a mellméret szempontjából annyi változást fognak a készítmények okozni, mint a cikluson belüli mellnövekedés. Mivel ezek a gyógynövények alapvetően a normális hormonháztartás működésébe avatkoznak bele, nem javasolt, hogy felborítsuk a ciklus egyensúlyát! Ezzel ugyanis számos egyéb problémát okozhatunk, a melleink pedig biztosan nem lesznek nagyobbak.

Mellimplantátum méretek

Mellplasztika a mellnagyobbításért

A mellplasztika, azon belül is a mellnagyobbítás a leggyakoribb plasztikai beavatkozás és ma már rutin műtétnek számít. A 2000-es évek óta csaknem a duplájára nőtt az elvégzett beavatkozások száma. Nemcsak azért, mert korszerű technikával és egyre nagyobb rutinnal és biztonsággal végzik a mellplasztikát!

A plasztikai sebészet mára már szinte minden társadalmi rétegben és korosztályban elfogadott, a szilikon mell pedig egyáltalán nem kínos, annál inkább büszkeség. Szakértők szerint minden 5 emberből 4 változtatni szeretne a külsején, mára pedig teljesen természetes, hogy amin lehetséges változtatni, meg is tegyék. A mell mérete, a kis mell rengeteg frusztrációt okoz, a mellnövelő plasztikai műtéttel nemcsak új külsőt, de magabiztosabb és egészségesebb személyiséget is kap a páciens.

A mell növelésével nemcsak vonzóbbnak érezheti magát a nő, de akár sikeresebbé is válhat, nemcsak a magánéletben, de a munkájában is.

Változtass, amin lehet! Kérj időpontot mellnagyobbító műtéthez konzultációra a Dr Goodwinnál!

További cikkek a témában