Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Szilikon mell - Szilikon mellek - Dr. Goodwin

Szilikon mell

Szilikon mell kisokos: minden a szilikon mellről

Szilikon mell – mellnagyobbításA női mell a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma. A legtöbb nő azonban nincs megelégedve az adottságaival, esetleg az idő múlásával érzi úgy, hogy vesztettek szépségükből a mellei. A mellek korrekciójával sokkal több nyerhető, mint egy szép dekoltázs, a szilikon mell segítségével a nők önbizalma szárnyakat kaphat!

A tökéletes végeredmény érdekében a mell méretét és formáját a női test arányainak megfelelően érdemes kiválasztani. Ha nem szántad még el magad, hogy szilikon melled legyen, segítünk a döntésben, összegyűjtöttünk néhány fontos információt!

Szilikon mellek! De miért?

A szilikon mellről ma már nem feltétlenül egy toples bárban táncoló szexbomba jut az eszünkbe. Napjainkban teljesen természetes, hogy akár egy átlagos háziasszony is gyönyörű szilikon mellekkel éli a hétköznapi és elégedett életét. A plasztikai sebészet forradalmának és egyre nagyobb elfogadásának köszönhetően kortól és társadalmi szereptől függetlenül változtathatják meg a mellüket a nők maguk és párjuk örömére. Miért is ne! Mű mell, szilikon cici, mellimplantátum, hívjuk akárhogy is! A lényeg, hogy megélhessék általa a nőiességüket és szeressék a testüket azok, akik mernek változtatni a mellükön. Nem véletlen, hogy a mellnagyobbító műtét az egyik leggyakoribb beavatkozás a plasztikai műtétek között.

A szilikon mellnek természetesen nemcsak esztétikai szerepe van, a mellkorrekciók jelentős százalékát helyreállító beavatkozásként végzik valamilyen betegség miatt. Hazánkban körülbelül 5000-6000 új emlőrákos beteget diagnosztizálnak évente, így a szilikonos mellkorrekció új esélyt is ad a betegségen átesett nők számára.

A legtöbb nő azonban a teljesen egészséges mellével sincs megelégedve. A jól kiválasztott mellimplantátummal nemcsak a mell mérete növelhető, de a formája is tökéletessé válhat, a mellek közötti esetleges asszimetria is korrigálható.

Ha úgy döntünk tehát, hogy szilikon melleket szeretnénk és vállaljuk az egyébként ma már rutinműtétnek számító beavatkozást, érdemes alaposan tájékozódni a témában! 

A megfelelő klinika kiválasztása után a plasztikai sebésszel közösen választja ki a páciens, hogy milyen eljárással és milyen, mekkora implantátummal fognak dolgozni a mellplasztika során. A plasztikai sebésszel történő konzultáció legalább olyan fontos, mint maga a sikeres műtét és a beavatkozást követő regenerálódás!

Tényleg szilikon a szilikon mell?

A szilikon mellimplantátumnak közel 80 éves múltja van és nem véletlen, hogy a jövő implantátum fejlesztése is szilikonban tervez! Bár a mellimplantátumok tokja minden esetben szilikonból készül, a feltöltő anyag kétféle lehet, készülhet fiziológiás sóoldatból, vagy szilikonból. A mellnagyobbítás nem is olyan rövid története alapján azonban elmondható, hogy a szilikon hasonlít leginkább a mell természetes állagához. Semleges szintetikus anyag, zselé formájában puha és hajlékonyságában a természetes keblek megjelenését sugallja. A szilikon implantátum előnye a fiziológiás sóoldattal szemben, hogy nem történik méretvesztés, zsugorodás az idő múlásával, valamint igen ritka esetben – akkor is csak kis mennyiségben szivároghat a töltőanyag. A szilikon szövetbarát így a szervezet nem löki ki védekezésként.

A szilikon mellimplantátumok felszíne lehet sima, mikrotexturált, makrotexturált vagy microthane réteggel borított. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a microthane réteggel borított implantátumoknál a legkisebb a tokzsugorodás (capsularis contractura) kialakulásának esélye. Valamint szintén ez a felszín az, aminél a legkisebb valószínűséggel fordul el vagy mozdul el az implantátum. Leegyszerűsítve ennél a típusnál fordulnak elő legkevésbé szövődmények. Meggyőző érv, hogy az elmúlt évtizedekben nők milliói élnek a lehetőséggel és szilikon mellekkell egészségesen és boldogan.

Ma már a legtöbb szilikon mellimplantátum gyártó életre szóló garanciát vállal a termékére. Ez azt jelenti, hogy magukat az új implantátumokat nem kell fizetni, ha időben elérkezik a páciens az  implantátum kötelező cseréjéhez. A garancia a termék anyaghibája és gyártási hibája miatti károsodásra is szól, de a műtét költségére nem vonatkozik. A szilikon mellek átlagos élettartama 15-18 év.

Szilikon mell formák

Szilikon mell méretek kiválasztása

A szilikon mellimplantátumok formája kerek, vagy csepp alakú. A beültetendő implantátum kiválasztásánál, az eredeti mell formáját is figyelembe kell venni! A csepp alakú szilikon betét előnye, hogy jobban utánozza a mellek természetes formáját. A tökéletes végeredmény érdekében megfelelő harmóniában kell lennie a mell eredeti méretének a beültetett implantátum méretével.

Ha nincs meg a kellő arány, a műtét utáni mellek nemcsak természetellenesek, de amorfak is lehetnek. Előnye a csepp alakú mellimplantátumnak, hogy nemcsak a mell alsó részét, de az egész mellet megemelni. Hátránya, hogy ha elmozdul, a mell egyenetlenné válik. Ez utóbbi nem fenyegeti a kerek szilikon mellimplantátum tulajdonosait.  A természetes női mell formája sokféle lehet, nem titok azonban, hogy a legtöbb nő  kerek melleket szeretne magának. Ennek ellenére a csepp alakú mellimplantátumok általában drágábbak, mint a kerek implantátumok.

A szilikon mell mérete

Ha meghozta valaki a döntést, hogy vállalkozik szilikon mell műtétre, a következő dilemma az, hogy mekkora legyen a szilikon mell mérete. A legtöbben éppen csak egy mérettel szeretnék növelni a mellüket, a plasztikai sebészek tapasztalata azonban az, hogy sokan a műtét után még nagyobb melleket szeretnének. A döntésben sokszor a legkisebb hangsúlyt a partner vágyai adják, sokkal inkább egy elképzelt férfi sztereotípiának szeretnének megfelelni a beavatkozásra vállalkozó nők. A nők – és a férfiak számára is – fontos szempont lehet, hogy mennyire  lesz élethű a szilikon mell – és lehetséges-e a  szilikon mell felismerése a későbbiekben, nem csak tapintásra, de látványra is.

Szilikon mell műtét

A szilikon mell méretének mértékegysége a köbcentiméter, jelölése “cc”, azaz cubic centimeter. A beültetett implantátum mérete nagymértékben függ az eredeti mell méretétől és formájától, valamint a páciens testi adottságától (magasság, súly). A beavatkozás utáni végeredmény tehát az eredeti mellek, az implantátum formája, valamint a beültetett  mellimplantátum köbcentijének a függvénye. A legkisebb szilikon mell 125 cc, a legnagyobb pedig 800 cc.

Fontos tehát, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel és az adottságainkhoz mérten, reálisan tervezzük meg a szakértő orvos tapasztalatai és javaslatai alapján a leendő szilikon melleinket! A döntést nem kell egyedül meghozni, a plasztikai sebész szakértelme és tapasztalata a segítség. A szilikon melleket az igényekhez úgynevezett 3D képalkotással tervezik, lehetőséget adva ezzel, hogy a műtét utáni eredményt jobban el tudja képzelni a páciens. Ha sikerül jól választani, a végeredmény tökéletes lesz és a szilikon mell felismerése sem lesz könnyű külső szemlélő számára, mert természetes hatás nyújt majd.

Gyakran ismételt kérdések

Lehetséges-e a szoptatás szilikon mell beültetése után?

Természetesen lehetséges. A mellnagyobbítás az egyik leggyakoribb plasztikai beavatkozás, így természetes a nagy számok függvényében, hogy jelentős százalékban esnek teherbe szilikon implantátum beültetése után is a nők. A szoptatás sikeressége azonban nagy mértékben függ a műtéti beavatkozás módjától, ezért érdemes számba venni a műtét előtt a szoptatás esetleges lehetőségét is!

Amennyiben mellbimbó körüli metszéssel végzik a mellkorrekciót, előfordulhat, hogy a tejcsatornákat zavarni fogja a heg. Kisebb valószínűséggel lesznek szoptatási nehézségek, ha az implantátum az izom alá kerül behelyezésre. A szoptatás jelentősen igénybe veszi a melleket, így érdemes a szilikon melleket szülés után tervezni.

Mikor van szükség a szilikon mellimplantátum eltávolítására?

Annak ellenére, hogy a mai szilikon implantátumok a lehető legjobb minőségben készülnek, a legkorszerűbb betéteket is idővel cserélni kell (15-18 év), mert elöregednek. Számolni kell a mell formájának változásával is, ebben az esetben is az implantátum cseréje szükséges. Ha valamilyen nem várt probléma adódik az implantátumokkal, idő előtt kell cserélni a szilikon betéteket! Valamilyen sérülés következtében elmozdulhatnak, kiszakadhatnak, vagy esetleg tokosodhatnak. Éppen ezért nagyon fontos a rendszeres ön- és orvosi ellenőrzés! 

A szilikon mell végleges eltávolítása elsősorban saját kérésre, gyakran esztétikai szempontból történhet. A műtét után a mell szövetállományának csökkenése és az implantátum miatti bőr megnyúlása miatt, a szilikon mell eltávolításával egyidőben bőrfelvarrást is végeznek.

Szilikon mell és rákszűrés

Szilikon mell műtét előtti konzultációA mellek folyamatos ellenőrzése szilikon mellek nélkül is kötelező, a mellrák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés. A szilikon implantátumok nem jelentenek nagyobb rizikófaktort az emlőrák szempontjából, annak felismerése azonban nehezebb lehet! Egyrészről jobb helyzetben vannak a szilikon mellel élő nők, a rendszeres vizsgálatok gyakorisága miatt nagyobb eséllyel derül fény a mellekben kialakuló daganatokra.

Másrészt maga a diagnosztizálás problémásabb, mert az implantátum eltakarja a szövetek egy részét, így a korai felismerés nehezebb. Hagyományos mammographiai eljárás helyett CT-lézer mammographiás vizsgálat javasolt!

Szilikon mell árak

Ha az egészségünkről és testünk tökéletességéről, szépségéről van szó, nem érdemes spórolni, a szilikon mell műtét pedig nem a legolcsóbb plasztikai beavatkozás. A végleges összeg sok mindentől függ, a választott klinika árképzése, az alkalmazott műtéti technika, valamint a beültetendő implantátum befolyásolja az árat, amely széles sávon mozoghat.

A személyre szabott ajánlatért keresse a Dr Goodwin klinika munkatársait!

További cikkek a témában