Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Lógó mell: Mit tehetünk a megereszkedett mellel?

Lógó mell: Mit tehetünk a megereszkedett mellel?

Mit tehetünk a lógó mellek ellenAz idő múlásával a legfeszesebb mell is veszít a tartásából. Hiába nyertük meg gyönyörű formákkal a genetikai lottót, a mell idővel megereszkedik. Testünk elfogadása fontos, de nem kell szeretnünk azt, ami nem tetszik! A mellplasztika tökéletes megoldás a lógó mellek megszüntetésére!

A megereszkedett mell okai

Az öregedés sajnos az élet velejárója. Bár alapvetően visszafordíthatatlan folyamat, sok esetben lassítható, plasztikai beavatkozással pedig csodálatos eredmények érhetők el. A női mell az egyik legérzékenyebb testrész, az idő múlása látványos nyomot hagy rajta. Mivel a női mellben nincs izom, formáját a zsírállomány és mirigyállomány, valamint a kötőszövet állapota határozza meg.

Nem írható fel minden az idő és az anyaság számlájára. Van, aki eleve lógós mellel születik. Annyira gyakori jelenség, hogy a lógó mell külön mell típus, ez a probléma tehát nagyon sok nőt érint.

A mell felépítését tanulmányozva láthatjuk, hogy miért ereszkednek meg a mellek. Mivel saját izomzattal nem rendelkezik a női mell, gyakorlatilag csak a bőr tartja a mell teljes súlyát. Minél nagyobb terhet kell tartania, annál jobban nyúlik a bőr. Tehát nem kifejezetten a szoptatás folyamata teszi lógóssá a mellet, hanem a terhesség és szoptatás alatti súlyváltozás. Ugyanez igaz akkor is, amikor egyszerűen csak sokat hízunk, majd fogyunk! A mell kötőszövete, bőre nem tudja lekövetni a változást.

Nem írható fel minden az idő és az anyaság számlájára. Van, aki eleve lógós mellel születik. Annyira gyakori jelenség, hogy a lógó mell külön mell típus, ez a probléma tehát nagyon sok nőt érint.

Logo-mell

Idővel, terhesség és súlyváltozás nélkül is megereszkedik a mell. A kötőszövet veszít a rugalmasságából, mert a szervezetben egyre kevesebb a kollagén, amely a leginkább befolyásolja a bőr – így a mellek – állapotát is.

A mell felépítése is változik az évek múlásával. A változó kor után a mirigyállomány kiüresedik és inkább a zsírállomány lesz a domináns. Hiába azonban a teltség, a bőr a súlyt nem tudja megtartani, így megereszkedik.

Fiatal nőknél is gyakori jelenség a lógó mell! Különösen nagy mellel élő hölgyeknél fordul elő leggyakrabban, az ok a fentiek tükrében pedig már ismert, a bőr terhelése és nyúlása.

Megelőzhető a lógó mell?

Mozgással, erősítéssel sajnos nem lehet látványosan javítani a lógó mellek állapotán! Egészséges életmóddal azonban lassíthatjuk a folyamatot, számos lehetőség van a mellfeszesítésre! Helyes táplálkozással, rendszeres folyadékpótlással és mozgással, valamint a dohányzás mellőzésével segíthetjük a kötőszövetek rugalmasságát és a bőr feszességét. A mellápoláshoz természetesen hozzátartozik a bőrápolás is, bizonyos készítmények valóban segítenek a bőr feszességén. A mellek esetében azonban csak bizonyos mértékig van mód a mellfeszesítésre.

Megfelelő melltartó!

Fontos a megfelelő melltartó kiválasztása is! Szakértők szerint melltartó nélkül jobb a mellek vérellátása és nem “kényelmesedik” el a melleket tartó kötőszövet sem. Nagy melleknél azonban a melltartó elengedhetetlen ruhadarab! Csökkenteni kell a hát terhelését, kerülni kell a bőr folyamatos nyúlását, ezenkívül feszesebb hatást kelt egy jól kiválasztott fehérnemű. Rendszeres sportoláshoz – különösen futáshoz – minden mell típusnak szüksége van sportmelltartóra! Műtét nélkül azonban tökéletes végeredményt nem érhetünk el, a legjobb fehérneművel sem.

A megereszkedett mell, legyen szó fiatal, vagy idős nőről, nagyon kényelmetlen és kellemetlen jelenség, még akkor is, ha alapvetően nem gátolja a normális életet. Ha nem szeretjük önmagunk látványát, ha gátol a boldog párkapcsolatban, és megkeseríti az életet, mindenképpen hatékony megoldást kell találni a problémára! A melltartó nem végleges megoldás, látványos és tökéletes eredmény kizárólag mellplasztikával érhető el!
A plasztikai sebész segít közös nevezőre hozni az igényeket a lehetőségekkel, hogy a végeredménnyel tökéletesen elégedettek legyünk egy egész életen át!

További cikkek a témában