Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Női mell típusok és mell formák - Dr. Goodwin

Női mell típusok és mell formák

7+1 mell típus – Te melyikhez tartozol?

Női mell típusok és mell formákA nők jelentős százaléka elégedetlen a mellével és változtatni szeretne nemcsak a méretén, de a mell formáján is. A szakértők egyetértenek abban, hogy a női mell formája fontosabb a férfiak számára, mint a mérete, arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy hány féle női mell típus létezik. Ahhoz, hogy elfogadd a tested, vagy éppen változtass rajta, érdemes megtudni mindent a mell formájáról! Nemcsak a melltartó vásárlás lesz egyszerűbb, de egy esetleges mellimplantátum választásnál is biztosabb döntés hozható. Összegyűjtöttük a 7+1 leggyakoribb mellformát!

A leggyakoribb női mell típusok

Bár ahány nő, annyi féle mell típus és mell forma létezik, mégis azért valamiféle kategória rendszert fel lehet állítani. Nézzük, melyek a leggyakoribb mell típusok!

1. Lapos mell vagy kis mell

Akinek kis melle van, általában nagyobbat szeretne. Van az az eset, amikor a mell formájával nincs is probléma, csak a méretével. Nagyon sokszor annyira fejletlennek tűnik a mell, hogy valóban szükséges lehet egy jól megválasztott implantátum, amellyel tökéletes mellformát lehet alkotni. A beavatkozás során általában csak a mell térfogatát kell növelni.

2. Harang alakú mell vagy csepp alakú mell

A harang típusba tartozik a felül karcsúbb, alul teltebb mell.  csepp formájú mellek pedig – a névválasztás itt sem véletlen- valóban könnycsepp formájúak. Az utóbbi mell típus egyébként a beültetett implantátumok egyik leggyakrabban használt formája (a kerek mellett).

3. Csőmell vagy kúp mell

A kúp formájú mell nem a megereszkedés miatt alakul ki, egyszerűen anatómiailag ilyen. Sőt, az 50-es években ez a mellforma volt a legkedveltebb! Ennek az egyszerű oka az volt, amivel ma is egyetértünk, hogy a kúp forma emeli ki leginkább a mellek teltségét és magát a mellbimbót is. Ez természetesen akkor igaz csak, ha nem kevés a mellben a mellszövet. Ha nem vagyunk a kúp alakkal megelégedve, mellplasztikával tökéletesen korrigálható a mell térfogatának növelése nélkül is.

4. Lógó mell

Nos, az idő és a gyermekvállalás nem bánik kesztyűs kézzel a mellekkel! Lehet kis mell vagy nagy mell, a megereszkedés minden mellméretet érint. A kor előrehaladtával, vagy a terhesség és a szoptatás után a kötőszövet megnyúlik, valamint a mell mirigyállománya csökken. A kiüresedett emlőkre a gravitáció is hat, a mellbimbók pedig lefelé néznek. Bár a mellek megereszkedése természetes folyamat, szerencsére nem kell beletörődni, van rá megoldás! A bőr felvarrásával és implantátum beültetésével újra fiatalos, feszes formája lesz a mellnek.

5. Tyúkmell  vagy tölcsérmellkas

A tyúkmell és a tölcsérmellkas kialakulásának oka, hogy a szegycsont és a bordák találkozásánál elváltozás jön létre. A tyúkmellkas előre domborodik, a tölcsérmellkas középvonalon behorpad. A tyúkmell általában vizuálisan, implantátummal korrigálható. A tölcsérmellkas azonban komoly egészségügyi problémát okozhat, amellyel foglalkozni kell, mert érintheti a tüdőt és a szívet is.

6. Lecsüngő mell

A lecsüngő mellnél a szövetállomány a mell alsó részében gyűlik össze, de mivel a mellbimbó felfelé, vagy előre néz, nem kelt kifejezetten lógó hatást. Ezért is különböztetjük meg a lógó melltől. A mell felső része, szinte teljesen követi a mellkas vonalát egészen a mellbimbótól fölfelé. Jó formájú, általában csepp alakú implantátum választással gyönyörű mellet varázsol a plasztikai sebész.

7. Aszimmetrikus mell

Mint a páros szerveknél általában, a nők mellei sem tökéletesen szimmetrikusak. Nemcsak méretben, formájában is eltérhetnek egymástól, de legtöbbször a különbség nem szembetűnő. Kisebb eltérés korrigálható öltözködési praktikákkal, jó fehérnemű választással, de az aszimmetrikus mell problémájára a legjobb megoldás plasztikai műtéttel érhető el.

+1, Kerek mell

Amennyiben kerek melled van, nagyon szerencsés vagy, mert manapság nemcsak ez a legjobban kedvelt mellforma, de általában erre a végeredményre törekednek a plasztikai beavatkozásnál is. Ennél a típusnál harmóniában van a mellméret és a mell forma. A két mell szimmetrikus, szinte egymás tükörképei, a mellbimbó pedig a képzeletbeli kör közepén helyezkedik el. Gratulálunk, megütötted a jackpotot!

Megfelelő melltartó

A megfelelő melltartó választása bár külön téma, de mégis szorosan kapcsolódik a mell formához és a mell méretéhez, merthogy a különböző mell típusokhoz különböző melltartók, melltartó fazonok illenek. Egy gyönyörű és hozzánk illő fehérnemű kiemeli az előnyös részeket és eltakarja a kevésbé előnyös vonalakat.

Nemcsak a fazon, de a melltartó anyaga is fontos. A kerek mellhez a legegyszerűbb, szivacs nélküli, vékony anyagból készült melltartó is tökéletes lehet, de melltartó nélkül is minden rendben van.

A lecsüngő típushoz illik leginkább a push up melltartó, akár pánt nélkül változatban is. Ez a fehérnemű, a kosarak aljába helyezett párnák segítségével feltolja, dúsabbá teszi a melleket, teltebb hatást keltve.

Az aszimmetrikus melleknél is igazi áldás a  push up melltartó, de a merevítős melltartó is csökkenti az egyenletlenségeket. Érdemes olyan melltartót választani, amelyből eltávolítható a szivacspárna, így fehérneművel valamennyire korrigálható a kisebbik mell mérete.

A merevítős melltartó majdnem minden mell típushoz jó választás, mert tartást és formát ad. Igaz, az egymástól távol elhelyezkedő mellűeknek kényelmetlen lehet. A merevítő nélküli melltartó nekik ideális, de a megereszkedett mellekhez is jó választás., valamint azok számára is, akik szeretnék, hogy a melltartó befedje a teljes mellüket. Pánt nélküli melltartó kis mellhez, G kosárnál kisebb méretű hölgyeknek ajánlott.

A mell formája és mérete nem velünk született adottság,  életünk során folyton változik! Fontos, hogy ismerjük és szeressük a mellünket, bármely típushoz is tartozik, ha pedig nem vagyunk megelégedve vele, merjünk változtatni és forduljunk profi plasztikai sebészhez!

Klinikánkon minden kérdésre és problémára megoldást talál, keresse fel kollégáinkat konzultáció egyeztetésre!

További cikkek a témában